Mijn Tuin

Veel gevraagd over Mijn Tuin

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Als huurder bent u verplicht ervoor te zorgen dat uw tuin een verzorgde indruk maakt. Wat er precies van u wordt verwacht, vindt u in de flyer tuinafspraken.

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Algemeen

Houdt u zich niet aan de tuinafspraken? Dan vragen wij aan u de tuin binnen vier weken netjes te maken. U ontvangt een tuinkaartje waarop staat wat wij van u verwachten. Doet u dit niet, dan voeren wij de tuinwerkzaamheden op uw kosten uit.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

U kunt uw buren vragen hun tuin in orde te maken. Als een gesprek niet helpt, dan kunt u dit bij ons melden. Wij gaan de tuin dan inspecteren en vragen de bewoner om de tuin binnen vier weken in orde te maken.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Ja, dat mag. Wel vragen wij u om groen over te houden. Dit is beter voor de biodiversiteit en het koel houden van de buurt. Houd er wel rekening mee dat wanneer u besluit te verhuizen, het mogelijk is dat de volledige bestrating niet wordt overgenomen. In dat geval moet u de aangebrachte bestrating verwijderen.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt hier zelf een hoveniersbedrijf voor inhuren. Ook kunt u familie, vrienden, buren of kennissen vragen u hierbij te helpen.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag ik dat zelf doen?

Algemeen

Voor sommige bomen is een kapvergunning nodig van de gemeente. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u contact opnemen met de gemeente.

Ik betaal niet voor het onderhoud van mijn tuin. Ik ben niet tevreden over het onderhoud . Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Dit kunt u melden bij team Leefbaarheid. Bel ons of vul een contactformulier in.

Ik wil een nieuwe schutting plaatsen. Mag dat?

Algemeen

Ja dat mag. Als u van plan bent om een nieuwe schutting te plaatsen is het wel aan te raden om uw naaste buren hierover te informeren voordat u de schutting plaatst.

Ik wil een nieuwe schutting plaasten maar mijn buren zijn het hier niet mee eens. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt in gesprek gaan met de buren om te bekijken of u tot een gezamenlijk besluit kunt komen voor een erfafscheiding. Lukt dit niet dan kunt het beste de schutting plaatsen op uw eigen grond. De schutting is en blijft dan ook volledig uw eigendom.

Hoe weet ik waar de erfafscheiding tussen mijn tuin en die van mijn buren loopt?

Algemeen

De scheiding tussen uw woning en de woning van de buren is ook de erfafscheiding. Neem contact op met ons als het niet duidelijk is.